Страви з картоплі присутні як на повсякденному, так і на святковому столі. Щоб здивувати гостей святковим частуванням, звичайне пюре – не варіант. А от якщо ви приготуєте картопляний рулет, всередині яких буде пікантна начинка з грибів, то він припаде до смаку навіть тим, хто поститься у новорічну ніч.
Картопляні рулети з грибами
Інгредієнти:
- картопля – 0,5 кг;
- борошно - 3-5 ст. ложок;
- гриби – 350 г;
- цибуля - 2 головки;
- жовток для змащування;
- кунжут для обсипання;
- зелень для оздоблення;
- олія для смаження;
- сіль.
Для початку відваріть картоплю, а цибулю обсмажте на сковороді до золотистої скориночки.
Окремо обсмажте дрібно нарізані гриби. Змішати половину цибулини з печерицями, а іншу - з натертою на дрібній тертці вареною картоплею.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Обидва фарші посоліть і додайте|добавляйте| муку|борошно| для загусання. За бажанням можна покласти будь-які спеції.
Формуємо рулет. Для цього викладаємо на деко нижню кулю з вареної картоплі, зверху – шар грибів із цибулею. Зверху змащуємо рулет збитим жовтком і посипаємо кунжутом.
Запікаємо картопляний рулет півгодини за температури 200 градусів. Готовий рулет розрізаємо на порційні шматки та прикрашаємо зеленню.
Раніше повідомлялося, як приготувати новорічний салат "Шуба" із запеченою скумбрією.