Вживання деяких продуктів натщесерце може привести до проблем зі здоров'ям. Ті, хто звик починати день з круассана і чашечки кави, повинні задуматися про свій організм, зокрема, про травлення. Адже кава натщесерце, а ще й з солодким, користі не приносить, а лише шкодить.
За словами медиків, кава стимулює секрецію соляної кислоти в шлунку, подразнює слизову, а також викликає рефлюкс - закид жовчі в порожній шлунок. Звідси печія, нудота, тяжкість і, як наслідок, розвиток гастриту.
Це не означає, що від кави зранку потрібно відмовитися повністю. Чашечка підбадьорливого напою принесе користь після ситного і збалансованого сніданку. Краще, щоб перший прийом їжі не був солодким. Швидкі пластівці і розчинні каші також краще не обирати. Ці продукти дають короткочасне почуття ситості. Вони містять велику кількість вуглеводів і підвищують рівень глюкози в крові.
Кава, круасан і свіжовичавлений сік - це сніданок, який ми звикли бачити на картинках, але в реальному житті - це потрійний удар по шлунку і зайві кілограми на вагах. Булочки і печиво б'ють по шлунку та підшлунковій залозі, а ще провокують сильний викид інсуліну.
Найкраще починати свій день зі склянки теплої води і звернути увагу на продукти з високим вмістом білків і складних вуглеводів. Це можуть бути яйця, птиця, морепродукти, бобові, тофу, овочі, гречка, амарант, авокадо, вершкове масло.
Раніше повідомлялося, які продукти харчування подешевшають до кінця вересня в Україні.