Today.ua

Кнедлики з картоплі, які замінять вареники та котлети: як приготувати ситну страву на обід чи вечерю

Якщо ви хочете приготувати ситний та смачний обід або вечерю, тоді на допомогу вам прийде рецепт картопляних кнедликів. Ця страва сподобається усій сім'ї, і стане чудовою знахідкою, коли ввечері після роботи потрібно щось швидко приготувати із простих інгредієнтів.

Традиційні кнедлики подають у ресторанах чеської кухні як гарнір до різноманітних страв з овочів або м'яса. Кнедлики роблять із тіста, м'яса, свіжої або вареної картоплі, з сиру. Їх також часто кладуть у м'ясний гуляш чи суп. Солодкі кнедлики найчастіше посипають зверху посіченими горіхами, поливають варенням або фруктовими сиропами. До м'ясних чи картопляних кнедликів традиційно подають знамените чеське пиво.

Ми розповімо, як приготувати найпростіші картопляні кнедлики без начинки у себе на кухні.

Кнедлики з картоплі

Інгредієнти:

Картопля для початку потрібно почистити та нарізати. Потім відварюємо картоплю в солоній воді і робимо звичайне пюре.

Розбиваємо в пюре одне яйце, додаємо сіль та перець, замішуємо тісто до отримання однорідної маси.

Поступово всипаємо в тісто для кнедликів борошно і ще раз добре перемішуємо.

Ліпимо з тіста тоненьку ковбаску. Нарізаємо її на невеликі шматочки, як на ледачі вареники, і обвалюємо кожен у борошні.

Опускаємо кнедлики в киплячу підсолену воду і варимо не довше 3-4 хвилин.

Подаємо кнедлики зі шкварками, смаженою цибулею, вершковим маслом або сметаною.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні картопляні зрази з начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ