Today.ua

Кому небезпечно вживати вершкове масло, та як вибрати натуральний продукт у магазині

Вершкове масло - корисний продукт, проте його потрібно вживати з обережністю. Зокрема, за словами дієтологів, від вживання продукту слід відмовитись за наявності в організмі будь-яких запальних процесів.

Крім того, вершкове масло протипоказане людям з алергією, непереносимістю лактози та аутоімунними захворюваннями. Також вершкове масло не варто їсти громадянам із хворобами серця, тому що воно містить багато холестерину.

У всіх інших випадках вживання вершкового масла буде корисним для людини. При цьому слід дотримуватися денної норми 20-30 г для дорослого і до 10 г - для дитини. Важливо також, яке масло ви купуєте у магазині. Відомо, що це продукт, який найчастіше фальсифікують виробники. Але не варто думати, що все масло, яке потрапляє на прилавки українських магазинів, містить рослинні компоненти замість молочного жиру. Потрібно купувати масло з жирністю 82,5% без ароматизаторів. Якісний продукт не може коштувати надто дешево, тому звертайте увагу на цінник. Головний орієнтир, що перед вами натуральний продукт – маркування ДСТУ 4399:2005 на упаковці вершкового масла.

Чим вище відсоток вмісту жиру в олії, тим менше в ньому вологи. Однак таке масло більш калорійне. Проте це не означає, що вершкове масло з жирністю менше 82,5% - це фальсифікат. Масло і з 69%, і 73% жирності дозволено вживати, якщо це справді натуральний продукт.

Раніше повідомлялося, що відомий виробник вершкового масла в Україні спростував звинувачення у фальшуванні продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ