У квашеній капусті міститься багато мінералів та вітамінів. Однак для деяких людей цей продукт може бути небезпечним, незважаючи на всю корисність. Під час бродіння в капусті утворюється багато шкідливих сполук, які можуть завдати шкоди здоров'ю.
Перше - це сіль, яка може спричинити набряклість і спровокувати підвищення тиску. Велика кількість з'їденої квашеної капусти швидко виведе йод із організму, що згубно для людей із проблемами щитовидної залози.
Квашена капуста шкідлива і при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Продукт може спричинити біль у шлунку та довести до гострого стану. Особливо небезпечна капуста, яка тільки почала бродити. Через 2-3 дні в ній розмножуються бактерії і вони можуть сильно вплинути на здоров'я щитовидки та шлунка.
Не варто вживати капусту, у якої закінчився термін придатності або зовнішній вигляд та смак якої здаються вам підозрілими. Такою капустою можна легко отруїтися та потрапити до лікарні.
Квашену капусту медики не рекомендують їсти людям із синдромом подразненого кишечника, виразковим колітом, нирковою недостатністю, матерям, що годують, людям з гіпертонією, схильним до набряків і із захворюваннями щитовидної залози.
Раніше повідомлялося, скільки солі потрібно додавати в квашену капусту, щоб вона довго зберігалася і не гірчила.