Котлети - це універсальна страва під будь-який гарнір, яке можна готувати навіть в мультиварці, витративши мінімум часу. Але багато господинь погодяться, що найсмачніші котлети виходять в духовці. На приготування цієї страви у вас піде мінімум часу, зате в найближчі кілька днів в холодильнику буде готова їжа.
Рецепт м'ясних котлет у духовці
- фарш курячий або змішаний - 600-800 г
- молоко - 250 г
- хліб, цибуля - 1 шт.
- яйце - 1 шт.
- панірувальні сухарі - 100-200 г
- рослинна олія - для смаження
- сіль, перець, спеції - за смаком
Фарш можна купити готовий, але краще зробити його самостійно, перекрутивши на м'ясорубці куряче філе або свинину з яловичиною. Змішаний фарш завжди смачніше.
Розм'якшений хліб пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до м'яса. Чистимо цибулю та нарізаємо її дрібними кубиками.
Додаємо у фарш нарізану цибулю, яйце, солимо, перчимо. Готовий фарш ретельно перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Формуємо невеликі котлетки круглої форми, при бажанні обвалюємо їх в панірувальних сухарях і викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо наші котлетки на сильному вогні з двох сторін до напівготовності, а потім змащуємо форму для випічки рослинною олією, викладаємо на неї обсмажені котлетки і ставимо в духовку на 20 хвилин при 180 °С.
Смачного!
Раніше повідомлялося, з чого можна приготувати пісні котлети без додавання м'яса та яєць.