Today.ua

Котлети в духовці по-домашньому: рецепт смачної страви на вихідні

Котлети - це універсальна страва під будь-який гарнір, яке можна готувати навіть в мультиварці, витративши мінімум часу. Але багато господинь погодяться, що найсмачніші котлети виходять в духовці. На приготування цієї страви у вас піде мінімум часу, зате в найближчі кілька днів в холодильнику буде готова їжа.

Рецепт м'ясних котлет у духовці

Для початку ріжемо хліб і замочуємо його в злегка підігрітому молоці.

Фарш можна купити готовий, але краще зробити його самостійно, перекрутивши на м'ясорубці куряче філе або свинину з яловичиною. Змішаний фарш завжди смачніше.

Розм'якшений хліб пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до м'яса. Чистимо цибулю та нарізаємо її дрібними кубиками.

Додаємо у фарш нарізану цибулю, яйце, солимо, перчимо. Готовий фарш ретельно перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Формуємо невеликі котлетки круглої форми, при бажанні обвалюємо їх в панірувальних сухарях і викладаємо на сковороду.

Обсмажуємо наші котлетки на сильному вогні з двох сторін до напівготовності, а потім змащуємо форму для випічки рослинною олією, викладаємо на неї обсмажені котлетки і ставимо в духовку на 20 хвилин при 180 °С.

Смачного!

Раніше повідомлялося, з чого можна приготувати пісні котлети без додавання м'яса та яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ