Котлети вийдуть соковитішими, якщо додати у фарш томатний сік: секрети досвідчених кулінарів

Автор: Лобанова Єлизавета

Котлети – це універсальна страва до будь-якого гарніру. Для соковитості в котлети часто додають сметану, вершкове масло, терту картоплю та кабачок, іноді сир. Однак є ще один секретний інгредієнт, який зробить котлети максимально смачними. Йдеться про томатний сік.

Котлети вийдуть соковитішими, якщо додати у фарш томатний сік: секрети досвідчених кулінарів - today.ua

Так, не всі знають, що в котлети можна додавати томатну пасту або сік. Їх перемішують із фаршем, і тоді в котлети не потрібно додавати ні шматочок льоду, ні вершкове масло, вони й так вийдуть соковитими, і до того ж не прилипатимуть до сковороди.

Котлети найкраще робити із кількох сортів м'яса. Наприклад, курки та свинини. Перед тим як ліпити котлети, фарш потрібно добре відбити. Тоді котлети вийдуть соковитішими.

Ще можна окремо підготувати підливу з додаванням томатної пасти, яку потім подавати не тільки з котлетами, але й додавати у будь-який гарнір. Котлети вийдуть соковитішими, якщо додати у фарш томатний сік: секрети досвідчених кулінарів Для приготування підливи кладемо в сковороду 20 г вершкового масла, додаємо 2 ст. л. олії, 2 ст.л. борошна і перемішуємо вінчиком.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Потім додаємо 1 ст. томатної пасти, перемішуємо, додаємо 300 мл води. Перемішуємо і дивимося, щоб у підливі не було грудочок. Якщо вона занадто густа, додаємо ще воду, потім сіль, сушений кріп та базилік. Потім кладемо у підливу для котлет 1 ст. л. сметани, доводимо до готовності та знімаємо підливу з вогню.

Раніше повідомлялося, як приготувати гречаники у пікантному соусі, які замінять у раціоні котлети та тефтелі.