Котлети з консервів — смачна страва, яка у воєнний час стане справжнім порятунком. За бажанням котлети можна приготувати зі скумбрії, сардини, лосося, тунця тощо. Так, наприклад, котлети з риби, закритої в олії, вийдуть більш жирними, але соковитішими. А якщо взяти консерву тунця у власному соку, то з неї котлети можуть вийти менш соковитими.
Котлети з консервів можна запекти в духовці під соусом або просто підсмажити на сковороді. До фаршу доречно буде додати картоплю, або рис чи манку. Тоді котлети вийдуть ще більш ситними та триматимуть форму.
Котлети з консервованими сардинами
Інгредієнти:
- Картопля - 5 шт.
- Сардини в олії - 200 г
- Часник, зубчики - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 60 г
- Лавровий лист - 2 шт.
- Масло вершкове - 30 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Спеції - за смаком
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На невеликому вогні розігрійте сковороду, додайте олію, обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник. Пасеруйте на сковороді кілька хвилин. Додайте спеції.
Дрібно нарізану картоплю додайте теж у сковороду, тушкуйте все разом ще 5 хвилин.
Покладіть у сковороду консерву сардин, додайте лавровий лист, влийте пів склянки води (краще окропу) та тушкуйте під кришкою протягом 15 хвилин.
Вийміть лавровий лист, отриману суміш змішайте за допомогою товкачки для пюре. За смаком додайте спеції, сіль та перець.
Сформуйте невеликі котлетки та обсмажте їх на сковороді до готовності. Якщо хочете, можете зробити панірування з сухарів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні котлети з буряка на манці без додавання м'яса.