Квашена капуста - це дуже корисний продукт, який можна додавати до різних страв, а також їсти окремо як салат. Рецептів квашеної капусти існує багато, але найшвидший з них – це капуста за 24 години. Таке швидке квашення відбувається завдяки оцту. Як приготувати смачну квашену капусту, дізнайтесь у нашому рецепті.
Квашена капуста швидкого приготування
- капуста – 1 качан (1,5 кг);
- морква – 500 г;
- нейодована сіль – 2 ст. л. з гіркою;
- цукор – 1 ст. л. з гіркою;
- насіння кмину та/або фенхелю - 1 ч. л. с;
- питна вода – 1 л;
- яблучний або білий винний оцет – 120 мл.
Тонко нашаткуйте капусту, видаливши качан. Наріжте капусту поперек шматочками по 3-4 см. Натріть очищену моркву на великій тертці. Руками ретельно перетріть моркву з капустою і розкладіть банками.
Вилийте в банки теплий розсіл. Проткніть капусту китайськими паличками для їжі до самого дна, щоб вийшло зайве повітря, а розсіл рівномірно розподілився по банці. Розсіл повинен покрити капусту - за необхідності утрамбуйте її.
Закрийте банки кришками та поставте капусту в холодильник. Через 24 години квашена капуста буде готова до вживання. Це найшвидший і найпростіший рецепт приготування квашеної капусти в домашніх умовах. Спробуйте самі та переконайтесь у смакових якостях страви.
Раніше повідомлялося про три важливі секрети приготування квашеної капусти.