Today.ua

Квашена капуста з томатами: оригінальний рецепт смачної та корисної закуски на зиму

Квашену капусту на зиму можна готувати за різними рецептами. Хтось віддає перевагу класичній капусті з морквою, а хтось експериментує з додаванням яблук, журавлини, буряку та інших інгредієнтів. Найоригінальнішим з усіх, мабуть, є рецепт із додаванням томатів. Таку закуску можна буде подавати як до святкового, так і до повсякденного столу, і всі будуть у захваті.

Квашена капуста з томатами

Інгредієнти:

Для початку потрібно вимити овочі. Капусту нашаткувати, томати розрізати на кілька шматочків.

У велику миску або каструлю викладаємо тонкими шарами попередньо посолені овочі та спеції. Селеру і чилі дрібно нарізаємо.

Зверху на овочі кладемо шматочок чистої тканини і придавлюємо їх зверху дерев'яною дошкою, поверх якої можна поставити ще одну каструлю.

Залишаємо на 3-4 дні овочі за кімнатної температури. За цей час вони виділять сік і почнуть кваситися. Періодично щодня капусту з томатами потрібно перемішувати.

Потім розкладіть капусту у чисті, скляні банки, закупоріть їх кришкою і поставте в холодильник. Тримайте капусту в холодному місці.

Раніше повідомлялося, як приготувати квашену капусту з яблуками та журавлиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ