Квашену капусту на зиму можна готувати за різними рецептами. Хтось віддає перевагу класичній капусті з морквою, а хтось експериментує з додаванням яблук, журавлини, буряку та інших інгредієнтів. Найоригінальнішим з усіх, мабуть, є рецепт із додаванням томатів. Таку закуску можна буде подавати як до святкового, так і до повсякденного столу, і всі будуть у захваті.
Квашена капуста з томатами
Інгредієнти:
- капуста – 5 кг;
- томати – 2,5 кг;
- сіль – 180 г;
- насіння кропу;
- зелень селери;
- стручок перцю чилі.
У велику миску або каструлю викладаємо тонкими шарами попередньо посолені овочі та спеції. Селеру і чилі дрібно нарізаємо.
Зверху на овочі кладемо шматочок чистої тканини і придавлюємо їх зверху дерев'яною дошкою, поверх якої можна поставити ще одну каструлю.
Залишаємо на 3-4 дні овочі за кімнатної температури. За цей час вони виділять сік і почнуть кваситися. Періодично щодня капусту з томатами потрібно перемішувати.
Потім розкладіть капусту у чисті, скляні банки, закупоріть їх кришкою і поставте в холодильник. Тримайте капусту в холодному місці.
Раніше повідомлялося, як приготувати квашену капусту з яблуками та журавлиною.