Сезон кабачків підходить до завершення, і якщо ви все ще жодного разу за літо не готували лазанью, тоді саме час надолужити згаяне. Лазанья з додаванням кабачків стане відмінним обідом або вечерею. Ця страва і ситна, і смачна, і корисна.
Лазанья з кабачками - це знахідка для тих, хто звик харчуватися здорово і збалансовано. Цю страву можна готувати як з м'ясом, так і без нього, додавати сир, гриби, й інші інгредієнти за смаком. Ми розповімо, як приготувати лазанью, яка максимально схожа на італійський аналог цієї страви, до складу якої входить моцарелла і фарш.
Лазанья з кабачків з додаванням фаршу
Інгредієнти:
- кабачки - 1,5 кг;
- фарш - 0,5 кг;
- помідори - 0,5 кг;
- цибуля - 1-2 шт .;
- моцарелла - 250-300 г;
- перець солодкий - 1 шт .;
- італійські трави - 1 ст.л .;
- часник сухий - за смаком;
- сіль і перець - за смаком;
- зелень - за смаком;
- рослинна олія.
Кабачкові слайси ідеально покласти на гриль, або можна обсмажити на сковороді до золотистої скоринки. При бажанні кабачкові слайси можна чергувати з баклажанними.
Коли основа для лазаньї готова, переходимо до приготування соусу. Для томатного соусу шаткуємо кубиками цибулю і солодкий перець, пасеруємо овочі на рослинній олії. Вливаємо на сковороду пюре зі свіжих помідорів, додаємо італійські трави.
Уварюємо соус до загустіння, щоб прибрати зайву вологу і залишити тільки концентрований томатний смак. Соус не повинен бути рідким, адже самі кабачки дадуть воду, і лазанья і так буде достатньо соковитою.
Переходимо до приготування начинки. Обсмажуємо м'ясний фарш з сіллю і чорним меленим перцем до готовності. М'ясо можна брати будь-яке, але ніжніше за все кабачки будуть поєднуватися з куркою або індичкою.
Фінальний етап приготування - вкладання лазаньї у форму. Найкраще підійде квадратна або прямокутна керамічна або скляна форма. Першим шаром розкладаємо кабачки. Присипаємо декількома пучками сухого гранульованого часнику. Далі наливаємо соус, на соус викладаємо обсмажений фарш, зверху присипаємо страву моцарелою. Замість моцарелли можна використовувати будь-який твердий сир, сулугуні або бринзу.
Повторюємо всі шари знову, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар обов'язково повинен бути з моцарелли.
Ставимо лазанью з кабачків в духовку на 35-40 хвилин і запікаємо страву при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачну італійську лазанью з тонкого лаваша.