Голубці можна готувати з різних видів капусти, загортаючи в них будь-яке м'ясо з рисом, пшоном або булгуром. Приготувати ситний та смачний обід простіше простого, якщо ви знаєте рецепт лінивих голубців. На підготовку інгредієнтів у вас піде не більше 10 хвилин, а поки страва готуватиметься, ви встигнете приготувати щось ще.
Ліниві голубці з пекінської капусти
Інгредієнти:
- пекінська капуста невеликого розміру;
- фарш – 800 г;
- булгур – 100 г;
- цибуля - 100 г;
- морква – 100 г;
- томатна паста – 50 г;
- сушений часник - пів чайної ложки;
- сіль та спеції - за смаком.
Пекінську капусту потрібно розібрати на листя, відрізавши тверду частину кожного листка. Заливаємо капустяне листя окропом і залишаємо у воді на 3 хв.
Фарш для лінивих голубців краще брати яловичий. До нього додайте варений булгур, натерту на дрібній тертці цибулю, сіль та спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Моркву очистіть і дрібно наріжте. Тушкуйте її на маленькому вогні в олії до появи рум'яної скоринки. Додайте томатну пасту і налийте 300 мл окропу. Додайте сіль та спеції за смаком.
Візьміть капустяне листя і сформуйте з нього голубці, кладучи усередину кожного листа м'ясний фарш. Чим меншого розміру вийдуть голубчики, тим швидше вони будуть готові.
Покладіть голубці в сковороду, де тушкують моркву з томатом, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні близько 20 хв.
Томатний соус практично повністю має покривати голубці. Подавайте голубці гарячими, доповнивши страву сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ледачі голубці з рисом у духовці нашвидкуруч.