Today.ua

Львівський сирник по-домашньому: як приготувати найсмачніший сирний десерт без борошна

Львівський сирник стане чудовою альтернативою будь-якої сирної запіканки, або традиційним сирникам. Цю страву готують не лише галицькі господині, адже кожен охочий може скористатися рецептом та приготувати львівський сирник у себе на кухні. Головне у цьому питанні – сир правильної консистенції, щонайменше 9% жирності.

Львівський сирник: рецепт

Інгредієнти для сирника:

Інгредієнти для глазурі:

Для приготування львівського сирника найкраще брати домашній сир або жирний магазинний. Із зернистого та рідкого сиру страву не приготуєш.

Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером.

Натираємо цедру одного лимона на тертці і додаємо в сир. Родзинки заливаємо окропом, через 5-10 хвилин зливаємо воду і додаємо до сиру.

Сюди ж кладемо манку, олію кімнатної температури і всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків. В окремій ємності збиваємо жовтки із цукром до однорідної маси. Потім переливаємо їх до сирної маси. Білки збиваємо до великої піни і додаємо в тісто.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Традиційно для львівського сирника використовують прямокутну форму - як для кексу або хліба "цеглиною".

Розігріваємо духовку до 190 ° С, ставимо в неї сирник і випікаємо 40-60 хвилин (залежно від потужності духовки).

Готовий сирник дістаємо з духовки та перевертаємо на рушник. У такому положенні даємо йому охолонути і лише потім дістаємо із форми.

Поки десерт остигає, робимо глазур. У невеликій каструлі змішуємо сметану, вершкове масло, какао-порошок та цукор, варимо на слабкому вогні.

Поливаємо львівський сирник рідкою глазур'ю та ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб глазур застигла. Перед подачею нарізаємо сирник на порційні шматочки мокрим ножем.

Смачного!

Раніше повідомлялося, на якому борошні найкраще готувати сирники, щоб вони вийшли пишними та не підгоріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ