М'ясні котлети з буряком та картоплею: рецепт корисної шведської страви до будь-якого гарніру

Автор: Лобанова Єлизавета

Традиційні м'ясні котлети, що готуються з додаванням батона, відомі всім з дитинства. В наш час є безліч інших, більш корисних рецептів. Наприклад, для пікантності смаку можна додати у фарш для котлет натертий буряк та картоплю. Овочі зроблять котлети більш пікантними та водночас дієтичними, якщо не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці на пергаменті.

М'ясні котлети з буряком та картоплею: рецепт корисної шведської страви до будь-якого гарніру - today.ua

М'ясні котлети з буряком та картоплею по-шведськи

Інгредієнти:

  • філе м'ясне – 500 г (яловичина, індичка, курка);
  • буряк відварений - 1 шт;
  • картопля відварена - 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль та перець - за смаком.

М'ясні котлети з буряком та картоплею: рецепт корисної шведської страви до будь-якого гарніру Фарш для котлет найкраще міксувати: брати яловичину, індичку та курку.

М'ясо та картоплю подрібніть через м'ясорубку. Буряк треба натерти на дрібній тертці.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Додайте у фарш часник, сіль та спеції, добре все перемішайте. Ліпіть котлети мокрими руками. Як паніровку для бурякових котлет можна використовувати манку.

Котлети можна обсмажувати на олії, пропаривши під кришкою, а можна також готувати їх у духовці, на пару, у мультиварці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

На деко котлети викладайте на пергамент. Він вбере в себе зайву олію та жир, але котлети залишаться соковитими.

Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті та ніжні котлети із твердого м'яса.