Традиційні м'ясні котлети, що готуються з додаванням батона, відомі всім з дитинства. В наш час є безліч інших, більш корисних рецептів. Наприклад, для пікантності смаку можна додати у фарш для котлет натертий буряк та картоплю. Овочі зроблять котлети більш пікантними та водночас дієтичними, якщо не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці на пергаменті.
М'ясні котлети з буряком та картоплею по-шведськи
Інгредієнти:
- філе м'ясне – 500 г (яловичина, індичка, курка);
- буряк відварений - 1 шт;
- картопля відварена - 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- сіль та перець - за смаком.
М'ясо та картоплю подрібніть через м'ясорубку. Буряк треба натерти на дрібній тертці.
Додайте у фарш часник, сіль та спеції, добре все перемішайте. Ліпіть котлети мокрими руками. Як паніровку для бурякових котлет можна використовувати манку.
Котлети можна обсмажувати на олії, пропаривши під кришкою, а можна також готувати їх у духовці, на пару, у мультиварці.
На деко котлети викладайте на пергамент. Він вбере в себе зайву олію та жир, але котлети залишаться соковитими.
Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті та ніжні котлети із твердого м'яса.