Today.ua

Мариновані огірки як у бабусі: класичний рецепт овочевої закуски на зиму

Існує безліч рецептів маринованих огірків. Одні господині роблять їх із гірчицею, інші з кетчупом, але багато досвідчених кухарок використовують класичний варіант маринаду. Як зробити солоні огірки, як у бабусі?

Класичний рецепт маринованих огірків

Інгредієнти на дві банки 700 мл:

Приготування:

  1. За три години до початку готування огірки потрібно ретельно помити та залити холодною водою. Періодично змінюйте воду, наливаючи холоднішу.
  2. Банки слід помити та простерилізувати будь-яким зручним способом.
  3. У них потрібно покласти духмяний і чорний перець, по два лаврові листки, по два зубчики часнику, листя вишні та смородини, "зонтики" кропу і по половинці листа хрону.
  4. Заповніть банки огірками.
  5. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин.
  6. У цей час необхідно приготувати розсіл.
  7. У каструлю налийте літр води, доведіть до кипіння і всипте цукор та сіль.
  8. Перемішайте та додайте оцет.
  9. Проваріть п'ять хвилин.
  10. Злийте воду з банок і залийте огірки маринадом.
  11. Закатайте банки, поставте їх на кришку та загорніть теплим пледом чи ковдрою.
  12. Після остигання банки можна перенести у місце, де вони зберігатимуться до зими.

Смачного!

Пропонуємо також варіант приготування маринованих огірків як з Макдональдсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ