Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт

Автор: Лобанова Єлизавета

Мед – корисний продукт, який часто використовують у випічці. Це універсальний підсолоджувач, яким інколи замінюють цукор. Проте, не завжди цей продукт корисний. Якщо класти його в гаряче тісто, тоді мед стає отруйним.

Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт - today.ua

Досвідчені кулінари не радять класти мед у гарячий чай або тісто, тому що продукт за високих температур просто втрачає свої корисні властивості. При нагріванні мед стає звичайним сиропом.

А от якщо поливати медом вже готову випічку, тоді ефект зовсім інший. Також багато хто просочує медом коржі, наприклад, при приготуванні медовика. Така медова здоба повільніше псується, тому що мед у борошняних виробах добре утримує вологу, а медовий присмак робить випічку дивовижною. Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт Цукор у рецепті випічки заміняйте від 1/2 до 2/3 кількості меду. При заміні цукру на мед слід врахувати, що сорт меду, який ви використовуєте, може бути в кілька разів солодшим за цукор.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте солодощі з медом за температури не вище 180°С. Якщо в меді багато цукру, то при вищій температурі він карамелізуватиметься і, отже, горітиме. Тому не давайте випічці підгоряти, наперед виставивши правильну температуру.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній медовик із вершковим кремом.