Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт

Автор: Лобанова Єлизавета

Мед – корисний продукт, який часто використовують у випічці. Це універсальний підсолоджувач, яким інколи замінюють цукор. Проте, не завжди цей продукт корисний. Якщо класти його в гаряче тісто, тоді мед стає отруйним.

Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт - today.ua

Досвідчені кулінари не радять класти мед у гарячий чай або тісто, тому що продукт за високих температур просто втрачає свої корисні властивості. При нагріванні мед стає звичайним сиропом.

А от якщо поливати медом вже готову випічку, тоді ефект зовсім інший. Також багато хто просочує медом коржі, наприклад, при приготуванні медовика. Така медова здоба повільніше псується, тому що мед у борошняних виробах добре утримує вологу, а медовий присмак робить випічку дивовижною. Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт Цукор у рецепті випічки заміняйте від 1/2 до 2/3 кількості меду. При заміні цукру на мед слід врахувати, що сорт меду, який ви використовуєте, може бути в кілька разів солодшим за цукор.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте солодощі з медом за температури не вище 180°С. Якщо в меді багато цукру, то при вищій температурі він карамелізуватиметься і, отже, горітиме. Тому не давайте випічці підгоряти, наперед виставивши правильну температуру.

Популярні зараз

Глава ГУР Буданов зробив заяву про ситуацію на фронті: “Є хороша новина і погана“

Кабмін змінить критерій середньої зарплати для бронювання чоловіків від мобілізації

Пенсії будуть мізерними: українців закликали відкладати гроші та працювати до глибокої старості

Мольфар попередив про небезпеку для двох українських міст: “Слід бути готовими до евакуації“

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній медовик із вершковим кремом.