Мед – корисний продукт, який часто використовують у випічці. Це універсальний підсолоджувач, яким інколи замінюють цукор. Проте, не завжди цей продукт корисний. Якщо класти його в гаряче тісто, тоді мед стає отруйним.
Досвідчені кулінари не радять класти мед у гарячий чай або тісто, тому що продукт за високих температур просто втрачає свої корисні властивості. При нагріванні мед стає звичайним сиропом.
А от якщо поливати медом вже готову випічку, тоді ефект зовсім інший. Також багато хто просочує медом коржі, наприклад, при приготуванні медовика. Така медова здоба повільніше псується, тому що мед у борошняних виробах добре утримує вологу, а медовий присмак робить випічку дивовижною.
Випікайте солодощі з медом за температури не вище 180°С. Якщо в меді багато цукру, то при вищій температурі він карамелізуватиметься і, отже, горітиме. Тому не давайте випічці підгоряти, наперед виставивши правильну температуру.
Раніше повідомлялося, як приготувати домашній медовик із вершковим кремом.