Today.ua

Мед у випічці може перетворитися на отруту: як правильно додавати корисний інгредієнт

Мед – корисний продукт, який часто використовують у випічці. Це універсальний підсолоджувач, яким інколи замінюють цукор. Проте, не завжди цей продукт корисний. Якщо класти його в гаряче тісто, тоді мед стає отруйним.

Досвідчені кулінари не радять класти мед у гарячий чай або тісто, тому що продукт за високих температур просто втрачає свої корисні властивості. При нагріванні мед стає звичайним сиропом.

А от якщо поливати медом вже готову випічку, тоді ефект зовсім інший. Також багато хто просочує медом коржі, наприклад, при приготуванні медовика. Така медова здоба повільніше псується, тому що мед у борошняних виробах добре утримує вологу, а медовий присмак робить випічку дивовижною. Цукор у рецепті випічки заміняйте від 1/2 до 2/3 кількості меду. При заміні цукру на мед слід врахувати, що сорт меду, який ви використовуєте, може бути в кілька разів солодшим за цукор.

Випікайте солодощі з медом за температури не вище 180°С. Якщо в меді багато цукру, то при вищій температурі він карамелізуватиметься і, отже, горітиме. Тому не давайте випічці підгоряти, наперед виставивши правильну температуру.

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній медовик із вершковим кремом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ