Виявляється, продукти, які ми з дитинства звикли вживати з молоком, можуть нести небезпеку нашому організму. Дієтологи розповіли докладніше, з чим краще не змішувати молоко.
Лікарі вже довго сперечаються про те, чи потрібно взагалі дорослій людині вживати молоко. Одні кажуть, що воно не засвоюється організмом, а інші стверджують, що воно багате білком і необхідно людському організму. Однак всі вони одноголосно прийшли до висновку, що з деякими продуктами молоко краще не вживати.
Кава і чай з молоком
Білок нейтралізує дію кофеїну і, замість того, щоб підбадьоритися, можна отримати абсолютно протилежний ефект. Те ж саме стосується і чаю, оскільки молоко нейтралізує дію природних антиоксидантів, які так необхідні організму. Також така суміш сприяє зниженню дії чаю до розширення судин.
Молоко з яйцями
Звичний всім омлет з молоком, яйцями, та ще й сиром - гримуча суміш, яку не кожен організм здатний переварити. Дієтологи радять відмовитися від цієї страви і вживати яйця або в смаженому, або у вареному вигляді.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Молоко з морепродуктами і рибою
Від думки про пасту з креветками або лососеві в вершковому соусі відразу ж течуть слинки. Однак від цих продуктів у багатьох може виникнути дискомфорт в шлунку. Це пов'язано з тим, що організм отримує велику дозу протеїну від різних видів білка, що важко в їх перетравленні. Це може дати ускладнення на нирки.
Молоко з фруктами
І молоко, і фрукти бажано вживати окремо від прийому їжі. Мало того, що на перетравлення фруктів організм витрачає багато зусиль, так змішані з молоком або вершками це стає непосильною ношею. Дієтологи радять відмовитися від різних десертів з фруктами. З молоком не рекомендується вживати диню, банани і манго.
Молоко з овочами
Кабачки, броколі, морква, огірки абсолютно не підходять для вживання з молоком, оскільки можуть викликати дискомфорт у шлунку.
Медики радять вживати молоко один раз на день за 2 години або через 2 години після прийому їжі. Річ у тому, що потрапляючи в організм, воно згортається, перетворюючись в сирну масу. Ця маса обволікає інші харчі, що ускладнює роботу шлунка в їх перетравленні.
Нагадаємо, медики попередили про небезпеку вживання насіння соняшнику.