Today.ua

Медики перерахували продукти, які допоможуть надовго зберегти зір

Гострота зору багато в чому залежить від кількості споживаних речовин і мікроелементів. Щоб надовго зберегти хороший зір, важливо їсти "правильні" овочі і фрукти. Зокрема, в раціоні повинні бути пектини, або іншими словами розчинна харчова клітковина, а також Омега-3 поліненасичені жирні кислоти.

Щоб підтримати зір, знизити сухість очей і ризик розвитку вікових дегенеративних змін, потрібно намагатися щодня їсти такі овочі та фрукти:

Морква

Цей овоч містить каротин, який незамінний для підтримки нашого зору. В організмі він перетворюється в безпосередньо вітамін А. Каротин сам по собі погано засвоюється організмом, тому моркву потрібно їсти разом з жирами - маслом, вершками, сиром, сметаною. Ідеальний варіант - зробити салат з моркви та олії, сметани і тертого сиру.

Яблука

Яблука обов'язково потрібно їсти зі шкіркою, адже саме в ній міститься багато пектинів. Не забувайте їх ретельно мити, і з'їдайте по яблуку кожен день. Крім яблук, пектинами багаті практично всі помаранчеві, зелені і жовті фрукти і ягоди.

Чорниця

Чорниця містить родопсин, зоровий пігмент, а також лютеїн. Вони підвищують гостроту зору і сприяють природному відновленню клітковини. Запасайтеся чорницею в сезон, пийте чорничний чай, робіть варення. Ягоду можна вживати в будь-якому вигляді, вона завжди буде корисна для організму.

Лляна олія

У цій рослинній олії містяться Омега-3 поліненасичені жирні кислоти. Вони дуже важливі для здоров'я очей, поряд з пектинами. У лляній олії Омега-3 в рази більше, ніж в червоній рибі. Тому використовуйте лляну олію для салатів та інших страв, або випивайте ложку олії натщесерце, щоб ваш організм отримав всі необхідні речовини на день.

Виноград

У цьому фрукті містяться антоціаніди і флавоноїди, які сприяють синтезу ресвератрола в організмі. Він захищає сітківку очей від негативного впливу ультрафіолету, впливу поганої екології, незбалансованого харчування, тощо.. Найкорисніше у винограді - шкірка і виноградні кісточки. Червоне сухе вино також містить ресвератрол. Тому випивати 100 г вина корисно не тільки для серця, але і для очей.

Раніше медики назвали кашу, яка підвищує ризик розвитку цукрового діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ