Млинці по-чернігівськи в духовці: як приготувати вершкову заливку, щоб страва танула в роті

Автор: Лобанова Єлизавета

Наші бабусі запікали млинці у печі чи духовці, саме тому вони виходили такими ніжними. А ще є один український рецепт, популярний у чернігівській кухні, по якому млинці готуються під вершковою заливкою. Начинка готується з сиру, або з маку. Ми розповімо, як приготувати млинці по-чернігівськи із сирною начинкою.

Млинці по-чернігівськи в духовці: як приготувати вершкову заливку, щоб страва танула в роті - today.ua

Секрет приготування цих млинців полягає в тому, що в тісто додається крохмаль замість борошна і багато яєць. У сирну начинку кладуться лише жовтки. Страва заливається розтопленим вершковим маслом і запікається у духовці.

Млинці по-чернігівськи з сиром

Інгредієнти:

  • яйця – 10 штук;
  • молоко – 1 л;
  • крохмаль – 500 г;
  • цукор – 5-6 ст. л.;
  • олія – 4-5 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • масло для запікання – 200 г.

Для начинки:

Популярні зараз

“Згинь, Путін“: соліст гурту “Бі-2“ різко звернувся до президента Росії

Гарріс попросила Зеленського обрати наступника на випадок потрапляння у полон або вбивства, - WP

Українським військовослужбовцям дозволили особисто розпоряджатися своїми коштами на виплати сім'ям

Україна у 2025 році отримає модернізовані винищувачі Mirage 2000-5

  • сир – 1 кг;
  • жовтки – 3 шт.;
  • цукор – 5 ст. л. Млинці по-чернігівськи в духовці: як приготувати вершкову заливку, щоб страва танула в роті

Крохмаль просійте через сито. Яйця збийте з цукром до утворення піни і влийте туди олію з молоком. Ретельно все перемішайте.

Змішайте крохмаль із молочно-яєчною сумішшю до однорідної консистенції.

Смажте млинці на добре розігрітій сковороді з обох боків.

Для начинки сир потрібно перетерти із цукром та жовтками.

Коли млинці будуть готові, викладіть начинку на кожен млинець і закрутіть їх у трубочки, загорнувши краї всередину. Готові млинці складіть у форму для запікання. Розтопіть вершкове масло і залийте ним млинці.

Запікайте страву в духовці за температури близько 180 градусів 20-30 хвилин. Подавайте млинці зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати тонкі млинці без додавання яєць.