Сирники - це ідеальне блюдо на сніданок, яке виходить особливо смачним із домашнього сиру. Консистенція сирників також залежить від кількості борошна та яєць у них. Досвідчені кулінари радять використовувати для приготування сирників рисове борошно. У такому разі більше шансів, що сирники не підгорять на сковороді.
Сирники на рисовому борошні
Інгредієнти:
- сир - 305 г;
- яєчний жовток – 1 шт;
- борошно рисове - 4 ч л;
- цукор ванільний – 35 г (6-7 год л);
- сіль;
- оливкова олія для смаження.
Якщо сир рідкуватий, додайте в тісто трохи манки.
Присипаємо поверхню столу або дошки борошном, викладаємо тісто і розкочуємо ковбаску. Розрізаємо її на частини та ліпимо сирники. Кожен сирник обвалюємо в рисовому борошні.
Попередньо розігріваємо сковороду, змащуємо її олією, викладаємо наші сирники і смажимо їх по 5-6 хвилин з кожного боку. Або можна перекласти їх на деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Подаємо сирники зі сметаною, присипавши за бажання їх зверху цукровою пудрою, шоколадом, горішками тощо.
Раніше повідомлялося, які інгредієнти зроблять сирники жорсткими та зіпсують їхній смак.