Today.ua

Навіщо додавати до котлет вершкове масло: секрет приготування соковитої страви з домашнього фаршу

Котлети виходять соковитішими і смачнішими, якщо в них додати шматочок вершкового масла. Звичайна страва перетвориться на ресторанний шедевр, який можна подавати під будь-який гарнір. Спробуйте додати цей єдиний інгредієнт у ваші котлетки, і вони більше ніколи не будуть сухими та жорсткими.

Якщо класти масло безпосередньо, коли ліпиш котлети, то при розрізанні з них витікатиме сік. Якщо маслом рівномірно просочити весь фарш, тоді ефект буде інший.

Перед початком приготування відправте шматочок вершкового масла в морозилку. Коли фарш буде для котлет перемолотим на м'ясорубці, додайте в нього масло, натерте на тертці. На 1 кілограм фаршу беріть 100 г масла. Приготовлені таким чином котлети вийдуть ніжними і соковитими, але без масла, що бризкає на всі боки, як у котлеті по-київськи.

Перемішайте всі інгредієнти та дайте фаршу настоятися у холодильнику. Смажте котлети на середньому вогні 15-20 хвилин, а потім надішліть їх у духовку ще на 30-35 хвилин. Котлети краще готувати із кількох видів м'яса. Тоді страва буде смачнішою. Оптимальне поєднання - яловичина та свинина. Добре використовувати для котлет куряче філе, або філе з індички, змішуючи його зі свининою. Котлети зі змішаного фаршу вийдуть смачнішими.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт додати в курячі котлети, щоб вони вийшли не прісними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ