Багато з нас пам'ятають смак ароматних бабусиних оладок, які пахнуть кефіром і ваніллю. А з сільською сметаною ця страва стане смачним десертом. Щоб оладки вийшли пишними і смачними, не обов'язково додавати до тіста яйця. Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок, як у бабусі, з простих інгредієнтів, які є у вашому холодильнику.
Рецепт оладок без яєць
Інгредієнти:
- кефір - 1 склянка
- борошно - 100 г
- сода - 1/3 чайної ложки
- дрібка солі
- ванілін
- цукор - за смаком
У кефір додайте дрібку солі, всипте борошно, перемішайте до консистенції густої сметани.
Якщо тісто стане рідким, завжди можна додати в нього трохи більше борошна. Але і занадто густим воно не повинно бути, адже тоді ви не зможете сформувати оладки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
За смаком додайте в тісто для оладок ванілін, тоді вони вийдуть ароматними. І наостанок покладіть третину чайної ложки соди - для пишності.
Ретельно перемішайте тісто і залиште його на 5 хвилин постояти.
Розігрійте сковороду, налийте рафіновану рослинну олію.
Викладайте тісто на сковороду чайною ложкою. Маленькі по діаметру оладки швидше пропекутся. Коли тісто зарум'яниться з одного боку, переверніть оладки на іншу сторону.
Готові оладки викладіть на страву, застелену паперовим рушником. Оладки можна їсти як зі сметаною, так і з варенням, шоколадною пастою, тощо.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати шоколадні оладки на молоці на сніданок для всієї родини.