Today.ua

Оладки без яєць за бабусиним рецептом - смачний сніданок нашвидкуруч

Багато з нас пам'ятають смак ароматних бабусиних оладок, які пахнуть кефіром і ваніллю. А з сільською сметаною ця страва стане смачним десертом. Щоб оладки вийшли пишними і смачними, не обов'язково додавати до тіста яйця. Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок, як у бабусі, з простих інгредієнтів, які є у вашому холодильнику.

Рецепт оладок без яєць

Інгредієнти:

У кефір додайте дрібку солі, всипте борошно, перемішайте до консистенції густої сметани.

Якщо тісто стане рідким, завжди можна додати в нього трохи більше борошна. Але і занадто густим воно не повинно бути, адже тоді ви не зможете сформувати оладки.

За смаком додайте в тісто для оладок ванілін, тоді вони вийдуть ароматними. І наостанок покладіть третину чайної ложки соди - для пишності.

Ретельно перемішайте тісто і залиште його на 5 хвилин постояти.

Розігрійте сковороду, налийте рафіновану рослинну олію.

Викладайте тісто на сковороду чайною ложкою. Маленькі по діаметру оладки швидше пропекутся. Коли тісто зарум'яниться з одного боку, переверніть оладки на іншу сторону.

Готові оладки викладіть на страву, застелену паперовим рушником. Оладки можна їсти як зі сметаною, так і з варенням, шоколадною пастою, тощо.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати шоколадні оладки на молоці на сніданок для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ