Оладки з кабачка і картоплі зі сметаною: простий рецепт вихідного дня

Автор: Лобанова Єлизавета

Для любителів оладок і дерунів є унікальна страва, яка готується з картоплі та кабачків. Ці два овоча ідеально поєднуються між собою, тому отримана страва буде і смачною, і ситною, і корисною. Подаються кабачково-картопляні оладки зі сметаною і зеленню. Приготуйте їх у вихідний день і порадуйте близьких домашнім обідом або вечерею.

Оладки з кабачка і картоплі зі сметаною: простий рецепт вихідного дня - today.ua

Оладки з кабачка і картоплі

Інгредієнти:

  • кабачки - 900 г;
  • картопля - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • борошно пшеничне - 4 ст. ложки
  • яйця - 2 шт;
  • вершки - 50 мл;
  • кріп свіжий - за смаком;
  • сіль і перець мелений - за смаком;
  • олія рослинна - для смаження;
  • сметана або йогурт

Оладки з кабачка і картоплі зі сметаною: простий рецепт вихідного дня Помийте і очистіть кабачки з картоплею, натріть їх на дрібній тертці і відіжміть зайву рідину.

Почистіть цибулю, натріть його на крупній тертці і додайте до одержаної маси з кабачків і картоплі.

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Погодний апокаліпсис у Запоріжжі: вітер трощить дерева, зриває дахи та рве дроти (фото, відео)

Названо пенсії, які отримуватимуть українці з мінімальною та середньою зарплатою

У тісто для оладок додайте яйця, борошно, вершки, дрібно нарізаний кріп. Посоліть, поперчіть. Ретельно все перемішайте до однорідної маси.

Влийте в розігріту сковороду олію. Ложкою викладіть тісто з картоплі і кабачків на сковороду. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи з боку на бік, поки не утвориться рум'яна кірочка.

Подавайте оладки теплими зі сметаною. Замінити її також можна натуральним йогуртом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкові оладки з пікантним грибним соусом.