Для любителів оладок і дерунів є унікальна страва, яка готується з картоплі та кабачків. Ці два овоча ідеально поєднуються між собою, тому отримана страва буде і смачною, і ситною, і корисною. Подаються кабачково-картопляні оладки зі сметаною і зеленню. Приготуйте їх у вихідний день і порадуйте близьких домашнім обідом або вечерею.
Оладки з кабачка і картоплі
Інгредієнти:
- кабачки - 900 г;
- картопля - 300 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- борошно пшеничне - 4 ст. ложки
- яйця - 2 шт;
- вершки - 50 мл;
- кріп свіжий - за смаком;
- сіль і перець мелений - за смаком;
- олія рослинна - для смаження;
- сметана або йогурт
Почистіть цибулю, натріть його на крупній тертці і додайте до одержаної маси з кабачків і картоплі.
У тісто для оладок додайте яйця, борошно, вершки, дрібно нарізаний кріп. Посоліть, поперчіть. Ретельно все перемішайте до однорідної маси.
Влийте в розігріту сковороду олію. Ложкою викладіть тісто з картоплі і кабачків на сковороду. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи з боку на бік, поки не утвориться рум'яна кірочка.
Подавайте оладки теплими зі сметаною. Замінити її також можна натуральним йогуртом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкові оладки з пікантним грибним соусом.