Оладки - це старовинна страва, яку готували ще наші бабусі. Якщо зараз найпопулярнішими вважаються класичні оладки зі сметаною, або з яблуками, які подаються як десерт, то раніше це була ситна страва, якою можна було ситно пообідати і навіть повечеряти.
Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок з додаванням м'яса та картоплі. Фактично, це ті самі зрази. Але готуються вони інакше.
Рецепт оладок з картоплею та м'ясом
Інгредієнти:
- куряча грудка – 500 г;
- картопля – 600 г;
- сметана – 100 г;
- майонез – 100 г;
- яйце – 1 шт;
- борошно – 100 г;
- олія рослинна - 3 ст.л;
- сіль, перець.
Картоплю натираємо на тертці, солимо, залишаємо на 5 хвилин, віджимаємо сік. Додаємо перець та сіль.
Змішуємо м'ясну та картопляну маси і у нас виходить тісто для оладок.
Викладаємо тісто столовою ложкою в сковороду. Обсмажуємо оладки на олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Подаємо оладки зі сметаною, або сметанним соусом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати гарбузові оладки з сиром на сніданок чи полудень.