Today.ua

Оладки з картоплі та м'яса: рецепт ситної страви за старовинним рецептом

Оладки - це старовинна страва, яку готували ще наші бабусі. Якщо зараз найпопулярнішими вважаються класичні оладки зі сметаною, або з яблуками, які подаються як десерт, то раніше це була ситна страва, якою можна було ситно пообідати і навіть повечеряти.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок з додаванням м'яса та картоплі. Фактично, це ті самі зрази. Але готуються вони інакше.

Рецепт оладок з картоплею та м'ясом

Інгредієнти:

М'ясо рубаємо на дрібні частини, змішуємо з яйцем, сметаною та майонезом, солимо і перчимо, додаємо спеції за смаком, борошно та ретельно перемішуємо.

Картоплю натираємо на тертці, солимо, залишаємо на 5 хвилин, віджимаємо сік. Додаємо перець та сіль.

Змішуємо м'ясну та картопляну маси і у нас виходить тісто для оладок.

Викладаємо тісто столовою ложкою в сковороду. Обсмажуємо оладки на олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Подаємо оладки зі сметаною, або сметанним соусом.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати гарбузові оладки з сиром на сніданок чи полудень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ