Омлет із сулугуні по-грузинськи: рецепт ситної страви на сніданок у духовці

Омлет із сулугуні – це традиційний грузинський сніданок. Запікається ця страва у глиняному посуді під золотистою сирною скоринкою. Приготувати такий омлет можна й вдома у духовці, тим більше, що всі інгредієнти вам відомі. Страва вийде ситною, пікантною і пишнішою, ніж звичайний омлет. Враховуйте це, коли обиратимете посуд для запікання.

Омлет із сулугуні по-грузинськи: рецепт ситної страви на сніданок у духовці - today.ua

Грузинський омлет із сиром сулугуні

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сулугуні – 500 г ⠀
  • Молоко – 50 мл ⠀
  • Рослинна олія – 1 ст. л.⠀
  • Вершкове масло ⠀
  • Сіль – до смаку ⠀

Омлет із сулугуні по-грузинськи: рецепт ситної страви на сніданок у духовці Для початку натріть сулугуні на великій тертці. Яйця на омлет трохи збийте міксером або виделкою до однорідного стану. ⠀

Додайте до яєць сир, молоко, сіль за смаком та олію. Добре перемішайте усі інгредієнти.

Розігрійте духовку до 140-150 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Під час запікання омлет по-грузинськи збільшиться майже вдвічі, і страва вийде дуже пишною.

Перелийте суміш у форму та відправте в духовку. Запікайте омлет протягом 30 хвилин. Не відкривайте духовку протягом цього часу, щоб омлет не "впав".

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати традиційний американський омлет із сосисками та пармезаном.

ДЖЕРЕЛОsegodnya.ua