Омлет - це універсальна страва на сніданок, в яку можна додавати різні начинки. Можна дрібно нарізати перець, помідори, зелену цибулю, додати до омлету спаржу, зелений горошок, і навіть цвітну капусту. Це водночас корисний та простий варіант сніданку для всієї родини. Особливо він підійде вегетаріанцям та тим, хто звик харчуватися здоровою їжею.
Омлет із цвітної капусти
Інгредієнти:
- яйця – 6 штук;
- молоко або вершки – 200 мл;
- цвітна капуста – половина головки;
- зелений горошок – за смаком;
- сіль - за смаком.
Миємо цвітну капусту і ділимо її на дрібні суцвіття. Відварюємо протягом 7 хвилин.
У мисці розбиваємо 6 яєць, додаємо щіпку солі та молоко. Збиваємо все до однорідного стану. Виливаємо яєчну масу в цвітну капусту та перемішуємо, додаємо зелений горошок.
Популярні зараз
Євро незабаром замінить долар: заява Національного банку України
Глава МЗС повідомив, коли F-16 з'являться в українському небі
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації
Українські банки масово блокують карти клієнтів: названо причини
Розігріваємо сковороду зі олією. Можна взяти серветку та розтерти масло по сковороді, вона вбере зайве і омлет буде менш калорійним.
Смажимо омлет до готовності під кришкою. Також можна відправити омлет із цвітною капустою в духовку на 10 хвилин.
При подачі розрізаємо омлет на порції та посипаємо зеленню. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний омлет на сніданок, щоб він не підгорів.