Традиційний омлет на сніданок можна готувати як на сковороді, так і в духовці або навіть мікрохвильовці. Варіантів начинок для омлету існує величезна кількість, починаючи від помідорів з сиром, закінчуючи грибами, картоплею і навіть полуницею. Все залежить від вашого смаку і фантазії. Головне, щоб приготування на забирало багато часу.
Омлет в мікрохвильовці - це ідеальний варіант сніданку нашвидкуруч. Досить збити всі інгредієнти, підготувати начинку, а поки страва буде готуватися, ви встигнете ще заварити чай або каву.
Омлет в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- яйця - 5 штук;
- молоко - 0,5 склянки;
- помідор - 1 штука;
- зелена цибуля;
- половина пучка зелені;
- сіль, перець - за смаком.
Яйця вбиваємо в невелику миску або в чашку блендера, вливаємо півсклянки молока, додаємо сіль і перець за смаком. Основа для омлету готова.
Популярні зараз
Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг
Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Тепер дрібно нарізаємо зелену цибулю і зелень. Помідор очищаємо від шкірки і насіння і також дрібно нарізаємо.
Додаємо дрібно порізаний помідор і зелень до збитих з молоком яєць. Все добре перемішуємо. Можна ставити наш омлет в мікрохвильовку, де він буде готовий за 4-5 хвилин.
Форму для омлету найкраще брати скляну або пластмасову. Переливаємо збиті яйця з зеленню в форму і ставимо в мікрохвильовку на 1 хвилину. Витягуємо форму з мікрохвильовки, перемішуємо омлет акуратно ложкою і ставимо ще на 4-6 хвилин.
Страву при подачі можна посипати зеленню. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати корисний омлет з кабачками нашвидкуруч.