Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку

Автор: Лобанова Єлизавета

Ніжний омлет-суфле на збитих білках – чудова альтернатива будь-якому іншому сніданку. Готується ця страва досить швидко, а її смак та користь не залишать нікого байдужими. Такий омлет можна їсти тим, хто сидить на дієті, або просто звик харчуватися корисно та збалансовано.

Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку - today.ua

Щоб приготувати яєчне суфле, білки збивають окремо і потім обережно з'єднують з жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишніше і вище, ніж зазвичай. Готується такий омлет в духовці. Тому заздалегідь подбайте про те, щоб у вас була відповідна сковорода з кам'яним, титановим або керамічним покриттям.

Омлет-суфле на збитих білках

Інгредієнти :

  • яйця – 4 штуки;
  • вода – 60 мілілітрів;
  • тертий пармезан – 2 столові ложки;
  • подрібнений кріп - 1 столова ложка;
  • зелена цибуля - 1 столова ложка;
  • подрібнена петрушка – 1 столова ложка;
  • ½ чайної ложки порошку до печива;
  • вершкове масло - 2 столові ложки;
  • морська сіль та чорний перець – на смак.

Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку У великій мисці змішайте яєчні білки, порошок для печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте всі інгредієнти, доки білки не стануть густими.

Популярні зараз

Материки Землі поволі наближаються один до одного: учені прогнозують зіткнення із велетенським катаклізмами

Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави

Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“

В одній із областей України рекордно зросли ціни на землю

У ще одній мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса має бути густою і мати білий колір. Додайте в яєчну суміш для омлету нарізану зелень.

Змішайте жовтки з білками та акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою.

Розтопіть на розігрітій сковороді олію. Налийте яєчну суміш на сковороду і акуратно розгладьте по всій поверхні лопаткою.

Нагрійте духовку до 180 градусів.

Зменште вогонь до середнього і готуйте омлет на сковороді близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.

Потім поставте сковороду з омлетом у духовку і випікайте ще 7 хвилин. Страва має добре піднятися і вийти пишною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати омлет-запіканку з начинкою у духовці.