Ніжний омлет-суфле на збитих білках – чудова альтернатива будь-якому іншому сніданку. Готується ця страва досить швидко, а її смак та користь не залишать нікого байдужими. Такий омлет можна їсти тим, хто сидить на дієті, або просто звик харчуватися корисно та збалансовано.
Щоб приготувати яєчне суфле, білки збивають окремо і потім обережно з'єднують з жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишніше і вище, ніж зазвичай. Готується такий омлет в духовці. Тому заздалегідь подбайте про те, щоб у вас була відповідна сковорода з кам'яним, титановим або керамічним покриттям.
Омлет-суфле на збитих білках
Інгредієнти :
- яйця – 4 штуки;
- вода – 60 мілілітрів;
- тертий пармезан – 2 столові ложки;
- подрібнений кріп - 1 столова ложка;
- зелена цибуля - 1 столова ложка;
- подрібнена петрушка – 1 столова ложка;
- ½ чайної ложки порошку до печива;
- вершкове масло - 2 столові ложки;
- морська сіль та чорний перець – на смак.
У великій мисці змішайте яєчні білки, порошок для печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте всі інгредієнти, доки білки не стануть густими.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У ще одній мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса має бути густою і мати білий колір. Додайте в яєчну суміш для омлету нарізану зелень.
Змішайте жовтки з білками та акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою.
Розтопіть на розігрітій сковороді олію. Налийте яєчну суміш на сковороду і акуратно розгладьте по всій поверхні лопаткою.
Нагрійте духовку до 180 градусів.
Зменште вогонь до середнього і готуйте омлет на сковороді близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.
Потім поставте сковороду з омлетом у духовку і випікайте ще 7 хвилин. Страва має добре піднятися і вийти пишною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати омлет-запіканку з начинкою у духовці.