Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку

Автор: Лобанова Єлизавета

Ніжний омлет-суфле на збитих білках – чудова альтернатива будь-якому іншому сніданку. Готується ця страва досить швидко, а її смак та користь не залишать нікого байдужими. Такий омлет можна їсти тим, хто сидить на дієті, або просто звик харчуватися корисно та збалансовано.

Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку - today.ua

Щоб приготувати яєчне суфле, білки збивають окремо і потім обережно з'єднують з жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишніше і вище, ніж зазвичай. Готується такий омлет в духовці. Тому заздалегідь подбайте про те, щоб у вас була відповідна сковорода з кам'яним, титановим або керамічним покриттям.

Омлет-суфле на збитих білках

Інгредієнти :

  • яйця – 4 штуки;
  • вода – 60 мілілітрів;
  • тертий пармезан – 2 столові ложки;
  • подрібнений кріп - 1 столова ложка;
  • зелена цибуля - 1 столова ложка;
  • подрібнена петрушка – 1 столова ложка;
  • ½ чайної ложки порошку до печива;
  • вершкове масло - 2 столові ложки;
  • морська сіль та чорний перець – на смак.

Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку У великій мисці змішайте яєчні білки, порошок для печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте всі інгредієнти, доки білки не стануть густими.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

У ще одній мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса має бути густою і мати білий колір. Додайте в яєчну суміш для омлету нарізану зелень.

Змішайте жовтки з білками та акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою.

Розтопіть на розігрітій сковороді олію. Налийте яєчну суміш на сковороду і акуратно розгладьте по всій поверхні лопаткою.

Нагрійте духовку до 180 градусів.

Зменште вогонь до середнього і готуйте омлет на сковороді близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.

Потім поставте сковороду з омлетом у духовку і випікайте ще 7 хвилин. Страва має добре піднятися і вийти пишною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати омлет-запіканку з начинкою у духовці.