Today.ua

Омлет-суфле на збитих білках: швидкий рецепт для ситного та корисного сніданку

Ніжний омлет-суфле на збитих білках – чудова альтернатива будь-якому іншому сніданку. Готується ця страва досить швидко, а її смак та користь не залишать нікого байдужими. Такий омлет можна їсти тим, хто сидить на дієті, або просто звик харчуватися корисно та збалансовано.

Щоб приготувати яєчне суфле, білки збивають окремо і потім обережно з'єднують з жовтками, завдяки чому омлет і виходить пишніше і вище, ніж зазвичай. Готується такий омлет в духовці. Тому заздалегідь подбайте про те, щоб у вас була відповідна сковорода з кам'яним, титановим або керамічним покриттям.

Омлет-суфле на збитих білках

Інгредієнти :

У великій мисці змішайте яєчні білки, порошок для печива та воду. Міксером на високій швидкості ретельно збийте всі інгредієнти, доки білки не стануть густими.

У ще одній мисці збийте жовтки, сіль та перець. Маса має бути густою і мати білий колір. Додайте в яєчну суміш для омлету нарізану зелень.

Змішайте жовтки з білками та акуратно перемішайте дерев'яною лопаткою.

Розтопіть на розігрітій сковороді олію. Налийте яєчну суміш на сковороду і акуратно розгладьте по всій поверхні лопаткою.

Нагрійте духовку до 180 градусів.

Зменште вогонь до середнього і готуйте омлет на сковороді близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.

Потім поставте сковороду з омлетом у духовку і випікайте ще 7 хвилин. Страва має добре піднятися і вийти пишною.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати омлет-запіканку з начинкою у духовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ