Омлет можна готувати не лише в сковороді або мікрохвильовці, але і в духовці. Досвідчені господині переконані, що в духовці омлет більш рівномірно пропікається. В якості начинки ви можете додати в омлет овочі, сир, готовий фарш, крабові палички і будь-які інші інгредієнти. Щоб порадувати своїх близьких красивою подачею, запікайте омлет в болгарському перці, попередньо очистивши овочі від серцевини.
Рецепт омлету в духовці
Інгредієнти:
- яйце - 1 шт;
- болгарський перець - 1 шт;
- помідор - 1 шт;
- твердий сир - 50 г;
- крабові палички - 2 штуки;
- часник - 1 зубчик;
- зелень сіль і перець - за смаком.
Нарізаємо кубиками крабові палички. Натираємо сир. Часник подрібнюємо на тертці. Помідори ріжемо кубиками. Зелень добре миємо і дрібно ріжемо. Всі інгредієнти перемішуємо, солимо, перчимо і вбиваємо до них яйце. Збиваємо яйце з овочами.
Наповнюємо яєчно-овочевою начинкою перець і відправляємо страву в духовку, попередньо розігрітій до 180-200 градусів. Готуємо омлет приблизно 15 хвилин.
Готовий омлет виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Омлет в болгарському перці вийде ситним і корисним сніданком. Перед подачею страву можна прикрасити зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати омлет в мікрохвильовці нашвидкуруч.