Today.ua

Омлет із сочевиці: простий рецепт смачного і корисного вегетаріанського сніданку

День повинен починатися з ситного і корисного сніданку. Як правило, ми звикли їсти вранці омлети, млинці, каші, які готуємо за традиційними рецептами. Однак, ідеальним сніданком для вегетаріанців, веганів і всіх тих, хто веде здоровий спосіб життя, стане омлет з сочевиці, рецепт якого ми представимо нижче. Сочевиця багата білком, залізом, фолієвою кислотою і міддю, і може стати чудовою альтернативою яйцям.

Омлет із сочевиці

Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 1 склянка(250 мл);
  • вода - 70 мл;
  • спеції - куркума, суміш перців, паприка;
  • сіль;
  • рослинна олія для змазування сковороди.

Для начинки:

  • будь-які овочі і зелень;
  • 1 ст.л. оливкової олії;
  • трави і спеції як для салату;
  • сіль.

Для соусу:

  • помідор - 1 штука;
  • томатна паста - 1 ст.л .;
  • розмелене сім' я льону - 1 ст.л;
  • сіль;
  • перець.

На ніч заливаємо червону сочевицю водою. Вранці промиваємо крупу під проточною водою, кладемо в блендер разом з сіллю і спеціями, наливаємо трохи води (30-40 мл) і ретельно подрібнюємо до консистенції густої сметани. При необхідності потроху додаємо воду. Якщо води буде занадто багато, то омлет буде складно привернути.

Сковороду змащуємо тонким шаром олії, ложкою викладаємо частину основи для омлету і обсмажуємо страву з двох сторін.

Поки смажиться омлет, готуємо начинку. Для цього нарізаємо будь-які свіжі овочі, які у вас є, заправляємо їх оливковою олією, сіллю і спеціями.

Також потрібно приготувати соус для омлету. Натираємо на тертці помідор, додаємо томатну пасту, дрібно нарізаний перець чилі, сіль, перець. Для загустіння можна використовувати насіння льону. Якщо соус вийшов дуже густим, то можна трохи додати кип'яченої води або томатного соку.

Викладаємо частину начинки на половину омлету, зверху поливаємо соусом і накриваємо начинку другою половинкою омлету.

Страва готова. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний омлет в мікрохвильовці всього за пару хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ