Зелений борщ - традиційна весняна страва для всіх українців. Її кожна господиня готує по-різному, як і звичайний борщ. Але є нюанси приготування, які повинен знати кожен, щоб страва вийшла смачною. Традиційно борщ готують на м'ясному бульйоні, але ви можете приготувати легкий вегетаріанський борщ без м'яса.
Рецепт зеленого борщу
Інгредієнти:
- М'ясо (на ваш смак) — 600 г.
- Вода — 3 л.
- Картопля — 400 г.
- Морква — 1 шт.
- Щавель — 200 г.
- Зелень кропу — 1 пучок.
- Зелень петрушки — 1 пучок.
- Шпинат — 1 пучок.
- Зелена цибуля — за смаком.
- Яйця — 4 шт.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перець горошком — 5 шт.
- Сіль, перець до смаку.
Якщо ви готуєте бульйон, то спочатку промийте м'ясо, залийте його трьома літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.
Вийміть з м'ясного бульйону м'ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у каструлю.
Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності близько 20−30 хв.
Поріжте зелень — щавель, кріп, петрушку, зелену цибулю, висипте до овочів у каструлю до борщу. Варіть овочі близько 3 хвилин. Після цього зніміть борщ з плити та залиште трохи постояти.
За цей час відваріть чотири яйця. Почистьте та поріжте їх половинками, подавайте у тарілці з борщем разом зі сметаною.
Щоб смак українського зеленого борщу був більш виразним, додайте до страви в самому кінці кілька подрібнених зубчиків часнику, перед тим як ставити борщ настоятися.
Смачного!
Нагадаємо, яка головна помилка господинь, що псує смак червоного борщу.