Today.ua

Перевірений рецепт смачного зеленого борщу: секрет приготування для господинь

Зелений борщ - традиційна весняна страва для всіх українців. Її кожна господиня готує по-різному, як і звичайний борщ. Але є нюанси приготування, які повинен знати кожен, щоб страва вийшла смачною. Традиційно борщ готують на м'ясному бульйоні, але ви можете приготувати легкий вегетаріанський борщ без м'яса.

Рецепт зеленого борщу

Інгредієнти:

Якщо ви готуєте бульйон, то спочатку промийте м'ясо, залийте його трьома літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.

Вийміть з м'ясного бульйону м'ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у каструлю.

Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності близько 20−30 хв.

Поріжте зелень — щавель, кріп, петрушку, зелену цибулю, висипте до овочів у каструлю до борщу. Варіть овочі близько 3 хвилин. Після цього зніміть борщ з плити та залиште трохи постояти.

За цей час відваріть чотири яйця. Почистьте та поріжте їх половинками, подавайте у тарілці з борщем разом зі сметаною.

Щоб смак українського зеленого борщу був більш виразним, додайте до страви в самому кінці кілька подрібнених зубчиків часнику, перед тим як ставити борщ настоятися.

Смачного!

Нагадаємо, яка головна помилка господинь, що псує смак червоного борщу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ