Підійде для борщу: рецепт смачної квашеної капусти, яка хрумтить і не темніє

Автор: Лобанова Єлизавета

Квашена капуста – одна з найпопулярніших заготовок на зиму, яку роблять господині. Таку капусту можна подавати на стіл окремою стравою, додавати в борщі та тушкувати. Зберігатися вона може цілу зиму, і навіть довше. Тому якщо ви ще не встигли зробити смачну та хрумку капусту для своєї родини, тоді саме час ознайомитись з нашим рецептом.

Підійде для борщу: рецепт смачної квашеної капусти, яка хрумтить і не темніє - today.ua

Рецепт смачної квашеної капусти для борщу

Інгредієнти:

  • капуста – 4 качана;
  • морква – 4 штуки;
  • сіль – 600 г;
  • вода – 10 л.

Підійде для борщу: рецепт смачної квашеної капусти, яка хрумтить і не темніє Ця кількість інгредієнтів розрахована на 7 банок по 3 літри.

Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на великій тертці. Сіль розчиняємо у 10 літрах холодної води.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Половину води наливаємо в ємність із капустою, залишаємо на 40 хвилин.

Розкладаємо капусту у чисті трилітрові банки. Заливаємо овочі розсолом і додаємо ще чистої води, що залишилася у каструлі.

Закриваємо банки поліетиленовими кришками і ставимо у прохолодне місце (підвал чи балкон).

Вже за добу в банках розпочнеться процес бродіння. При необхідності доливаємо розсіл і щодня протягом двох тижнів робимо проколи в кришках, щоб виходив вуглекислий газ.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Потім ставимо банки на тривале зберігання в холодне місце, але не забуваємо щодня їсти салат з квашеною капустою з профілактичною метою. Продукт містить високий рівень вітаміну С, який необхідний нашому організму в осінньо-зимовий період.

Раніше повідомлялося, як приготувати закусочні котлети із квашеної капусти.