Квашена капуста – одна з найпопулярніших заготовок на зиму, яку роблять господині. Таку капусту можна подавати на стіл окремою стравою, додавати в борщі та тушкувати. Зберігатися вона може цілу зиму, і навіть довше. Тому якщо ви ще не встигли зробити смачну та хрумку капусту для своєї родини, тоді саме час ознайомитись з нашим рецептом.
Рецепт смачної квашеної капусти для борщу
Інгредієнти:
- капуста – 4 качана;
- морква – 4 штуки;
- сіль – 600 г;
- вода – 10 л.
Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на великій тертці. Сіль розчиняємо у 10 літрах холодної води.
Половину води наливаємо в ємність із капустою, залишаємо на 40 хвилин.
Розкладаємо капусту у чисті трилітрові банки. Заливаємо овочі розсолом і додаємо ще чистої води, що залишилася у каструлі.
Закриваємо банки поліетиленовими кришками і ставимо у прохолодне місце (підвал чи балкон).
Вже за добу в банках розпочнеться процес бродіння. При необхідності доливаємо розсіл і щодня протягом двох тижнів робимо проколи в кришках, щоб виходив вуглекислий газ.
Потім ставимо банки на тривале зберігання в холодне місце, але не забуваємо щодня їсти салат з квашеною капустою з профілактичною метою. Продукт містить високий рівень вітаміну С, який необхідний нашому організму в осінньо-зимовий період.
Раніше повідомлялося, як приготувати закусочні котлети із квашеної капусти.