Пікантні кабачки із соусом чилі: перевірений рецепт зимової консервації без стерилізації

Автор: Лобанова Єлизавета

Кабачки - ідеальний овоч для консервації, що поєднується з іншими продуктами. Якщо ви вже закрили кабачкову ікру, пропонуємо зробити ще одну заготовку на зиму. Ділимося перевіреним рецептом кабачків із кетчупом чилі. Це закуска для тих, хто любить пікантний солодкувато-гіркий смак.

Пікантні кабачки із соусом чилі: перевірений рецепт зимової консервації без стерилізації - today.ua

Кабачки з соусом чилі

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг,
  • болгарський перець - 1 шт,
  • перець горошком - 5 шт,
  • лавровий лист – 2 шт.

Інгредієнти для маринаду:

  • вода - 1 склянка,
  • кетчуп чилі – 2 ст. л.,
  • сіль - 1 ч. л.
  • цукор - 0,25 склянки,
  • оцет – 0,25 склянки.

Пікантні кабачки із соусом чилі: перевірений рецепт зимової консервації без стерилізації Кабачки не потрібно очищати від шкірки та насіння. Промийте овоч у проточній воді і наріжте кружальцями.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Болгарський перець потрібно помити, почистити та нарізати тонкими смужками.

Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Однак можна обійтися і без стерилізації. У промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду.

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю та лавровий лист. Зверху – кабачки із болгарським перцем.

У чайнику кип'ятимо воду та заливаємо нею овочі у банках. Чекаємо, поки вода охолоне, потім зливаємо воду, бажано через сито, щоби спеції не випали з банки. Кип'ятимо воду знову, заливаємо овочі, чекаємо, доки вода охолоне. Зливаємо її і робимо процедуру втретє.

Варимо маринад: для цього зливаємо воду зі банок у каструлю, знову кип'ятимо, додаємо в неї сіль, цукор, кетчуп чилі і в самому кінці оцет. Доводимо все до кипіння і знімаємо з плити.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Заливаємо кабачки в банках маринадом, що кипить, і закочуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном банки, обгортаємо їх махровими рушниками або ковдрою і залишаємо постояти приблизно на добу. Потім перевертаємо банки та прибираємо їх у прохолодне темне місце до зими.

Раніше повідомлялося, як за годину приготувати смачну кабачкову ікру на зиму.

Головне