Кабачки - ідеальний овоч для консервації, що поєднується з іншими продуктами. Якщо ви вже закрили кабачкову ікру, пропонуємо зробити ще одну заготовку на зиму. Ділимося перевіреним рецептом кабачків із кетчупом чилі. Це закуска для тих, хто любить пікантний солодкувато-гіркий смак.
Кабачки з соусом чилі
Інгредієнти:
- кабачки – 1 кг,
- болгарський перець - 1 шт,
- перець горошком - 5 шт,
- лавровий лист – 2 шт.
Інгредієнти для маринаду:
- вода - 1 склянка,
- кетчуп чилі – 2 ст. л.,
- сіль - 1 ч. л.
- цукор - 0,25 склянки,
- оцет – 0,25 склянки.
Болгарський перець потрібно помити, почистити та нарізати тонкими смужками.
Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Однак можна обійтися і без стерилізації. У промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду.
На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю та лавровий лист. Зверху – кабачки із болгарським перцем.
У чайнику кип'ятимо воду та заливаємо нею овочі у банках. Чекаємо, поки вода охолоне, потім зливаємо воду, бажано через сито, щоби спеції не випали з банки. Кип'ятимо воду знову, заливаємо овочі, чекаємо, доки вода охолоне. Зливаємо її і робимо процедуру втретє.
Варимо маринад: для цього зливаємо воду зі банок у каструлю, знову кип'ятимо, додаємо в неї сіль, цукор, кетчуп чилі і в самому кінці оцет. Доводимо все до кипіння і знімаємо з плити.
Заливаємо кабачки в банках маринадом, що кипить, і закочуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном банки, обгортаємо їх махровими рушниками або ковдрою і залишаємо постояти приблизно на добу. Потім перевертаємо банки та прибираємо їх у прохолодне темне місце до зими.
Раніше повідомлялося, як за годину приготувати смачну кабачкову ікру на зиму.