Today.ua

Пікантні кабачки із соусом чилі: перевірений рецепт зимової консервації без стерилізації

Кабачки - ідеальний овоч для консервації, що поєднується з іншими продуктами. Якщо ви вже закрили кабачкову ікру, пропонуємо зробити ще одну заготовку на зиму. Ділимося перевіреним рецептом кабачків із кетчупом чилі. Це закуска для тих, хто любить пікантний солодкувато-гіркий смак.

Кабачки з соусом чилі

Інгредієнти:

Інгредієнти для маринаду:

Кабачки не потрібно очищати від шкірки та насіння. Промийте овоч у проточній воді і наріжте кружальцями.

Болгарський перець потрібно помити, почистити та нарізати тонкими смужками.

Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Однак можна обійтися і без стерилізації. У промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду.

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю та лавровий лист. Зверху – кабачки із болгарським перцем.

У чайнику кип'ятимо воду та заливаємо нею овочі у банках. Чекаємо, поки вода охолоне, потім зливаємо воду, бажано через сито, щоби спеції не випали з банки. Кип'ятимо воду знову, заливаємо овочі, чекаємо, доки вода охолоне. Зливаємо її і робимо процедуру втретє.

Варимо маринад: для цього зливаємо воду зі банок у каструлю, знову кип'ятимо, додаємо в неї сіль, цукор, кетчуп чилі і в самому кінці оцет. Доводимо все до кипіння і знімаємо з плити.

Заливаємо кабачки в банках маринадом, що кипить, і закочуємо стерильними кришками. Перевертаємо догори дном банки, обгортаємо їх махровими рушниками або ковдрою і залишаємо постояти приблизно на добу. Потім перевертаємо банки та прибираємо їх у прохолодне темне місце до зими.

Раніше повідомлялося, як за годину приготувати смачну кабачкову ікру на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ