Пиріжки з картоплею - проста і ситна випічка, яка може довго зберігатися в холодильнику і не псуватися. Для начинки можна використовувати як "чисту" картоплю, так і додати всередину кілька інгредієнтів, які зроблять пиріжки ще смачнішими.
У картопляну начинку багато хто додає кріп або петрушку. Як варіант, можна використовувати для начинки подрібнену обсмажену цибулю, яка поєднується з картопляним пюре і надає пиріжкам пікантності.
Ще один несподіваний інгредієнт, який зробить смак ваших пиріжків оригінальним, це солоні огірки. Консервація відмінно поєднується з картоплею. Досить дрібно накришити пару огірків і змішати їх з пюре. Таку начинку не потрібно додатково солити, оскільки огірки віддадуть свою кислинку та солоний присмак.
Найсмачніші пиріжки з картоплею виходять на основі дріжджового тіста. Спробуйте приготувати пиріжки за нашим рецептом, і не забудьте додати в картопляну начинку солоні огірки.
Пиріжки з картоплею
Інгредієнти:
- борошно - 1 склянка
- молоко - 1 склянка
- яйце - 1 штука
- цукор – 1 ст. л.
- рослинна олія - 4 ложки
- сухі дріжджі – 2 ч. л.
Замішуємо тісто. Воно має вийти еластичним і не липнути до рук. Залишаємо тісто постояти на 1,5 години. Формуємо пиріжки.
Додаємо у випічку заздалегідь приготовлену начинку з картопляного пюре та солоних огірків.
Обсмажуємо пиріжки на попередньо розігрітій сковороді з олією.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пиріжки з капустою лише за 20 хвилин.