Оладки – універсальна страва на сніданок за рахунок своєї ситності. Готуються вони дуже просто та з різних інгредієнтів. Як правило, тісто для оладок робиться на основі кефіру, але можна використовувати й сметану. Тоді страва вийде ще більш пишною та ніжною за смаком.
Оладки на сметані
Інгредієнти:
- сметана – 150 г
- борошно – 100 г
- яйця – 1 шт.
- сода – щіпка
- олія для смаження – 2-3 ст. л.
Додайте борошно до яєчної суміші і змішуйте інгредієнти до тих пір, поки тісто не буде консистенції густої сметани.
Нагрійте сковороду і починайте викладати на неї оладки. Смажте оладки на олії під кришкою по 3-4 хвилини з кожного боку.
Готові оладки перекладіть на паперовий рушник, щоб зайвий жир стік.
Подавати оладки на сметані можна з джемом, йогуртом, згущенним молоком.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати оладки з пшона зі хрусткою скоринкою.