Today.ua

“Все для того, щоб ви боялися“: Антон Птушкін звернувся до росіян на фоні війни

Український журналіст і тревел-блогер Антон Птушкін записав друге відеозвернення до своїх російських шанувальників та всіх жителів Росії. Як уродженець Луганська, де вже 8 років триває війна, Птушкін поділився своїми відчуттями, як йому жилося після того, як у нього забрали будинок, та спробував пояснити росіянам, що в Україні немає нацистів та фашистів, яких показують на російських національних каналах.

"Я родом з Луганська, прожив там більшу частину життя. Луганськ – це мій будинок, який у 2014 році у мене забрали. У вас колись забирали будинок? Уявіть, що місто, де ви колись ходили до школи, навчалися в Університеті, працювали, проводили вечірки, де було багато всього, що ви любили, за кілька тижнів перестало бути вашим... Поїхали майже всі друзі, майже всі, кого я знав... Замість них приїхали люди на військовій техніці... Після цього спогади про Луганськ, його людях викликали лише біль", - зазначив Птушкін.

Антон Птушкін створює свій контент російською мовою. Він живе у Києві, і жодного разу не зіткнувся з агресією на свою адресу через те, що він із Донбасу, або що він говорить російською мовою.

Птушкін об'їздив півсвіту, намагаючись показати тим самим росіянам, як живуть люди інших країнах, інших континентах. Для нього подорожі - "це синонім сучасної людини, тому що вони дають можливість розвиватися та порівнювати".

"Чому я мовчав усі ці 8 років? Я не мовчав, а подорожував світом, розповідав про нього і показував його вам.Я хотів, щоб ви, як і я, побачили його.Але ще більше хотів, щоб ви самі почали подорожувати та пізнавати світ.Щоб побачили, який він різний, багатонаціональний, як у ньому люди можуть жити разом, на загальне благо.Не захоплювати чужі території за допомогою армії, а розвивати власні", - додав блогер.

Раніше Антон Птушкін з українськими блогерами та зірками звернулися до колег із Росії з проханням не мовчати та виступати проти війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ