Today.ua

“Вигнали мене з дому“: Джамала звернулася до своїх родичів та друзів із Росії під час війни

Співачка кримськотатарського походження Джамала на початку війни з Росією переїхала зі своєю родиною до Стамбула. Артистці довелося розірвати всі стосунки зі своїми родичами в Росії, які й досі вірять у те, що РФ прийшла "звільняти" українців.

Джамала всіляко намагається достукатися до росіян, але поки що у неї це не виходить. У своїх соцмережах виконавиця звернулася до всіх тих, хто не звертає уваги на події в Україні, на дітей, які багато часу проводять у підвалах, а також до родичів та друзів із Росії.

"Хочу сказати всім родичам, друзям і знайомим із Росії, що я не хочу їх знати. Ваше мовчання я сприймаю як те, що конкретно ви вигнали мене з дому. Ніяк по-іншому. Саме ви. Мені дуже шкода, що ви все кажете , як зомбі про "птахів з чіпами", про морських котиків, які вміють стріляти, про мене, начебто нацист або хто там ще. Це все дуже страшно", - сказала Джамала.

За словами Джамали, вона щодня прокидається із почуттям провини за те, що перебуває не в Україні зі своїми співвітчизниками. Проте, вона згадує перший день війни і говорить про те, що мала їхати і рятувати своїх дітей.

"Це просто якийсь жах, який не описати словами. Двадцять четвертого ми три рази спустилися у бомбосховища, коли чули вибухи. А ввечері вирішили все-таки висуватися у бік Тернополя, а далі – подивитися. У Тернополі за два дні прокинулися знову від вибуху бомб. Це був уже аеропорт. І потім вже було прийнято рішення рухатися до кордону. І навіть тут ми не розуміли до кінця – польський це буде кордон чи румунська. Насамперед я мати, і мені важливо було зберегти та захистити моїх дітей" , - заявила Джамала.

Раніше повідомлялося, що Джамала втратила дуже близьку для себе людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ