Найсмачніший майонез той, що приготовлений вдома на кухні. Цей улюблений багатьма соус робиться за лічені хвилини. Головне, мати в холодильнику яйця, лимон, гірчицю і масло. На основі майонезу готується кілька дуже популярних соусів для різних страв, тому записуємо рецепт.
Домашній майонез: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Рослинна олія - 150 мл
- Яйця - 1 штука
- Гірчиця - 1 чайна ложка
- Цукор - ½ чайної ложки
- Сіль - ¼ чайної ложки
- Лимонний сік - 1 столова ложка
- Спеції - за смаком
Додаємо олію, краще оливкову, гірчицю, яйце. Починаємо збивати всі інгредієнти. Для пікантності соусу додаємо трохи меленого часнику.
Блендер або міксер тримаємо до упору в дно нашого посуду і ставимо на високу швидкість. Збивати майонез потрібно кілька хвилин, щоб він добре загустів.
Перекладіть майонез в банку і перед вживанням потримайте його годину в холодильнику. Тоді соус буде смачніше.
Замість лимонного соку для майонезу можна брати білий винний оцет - він додасть тонкий і делікатний смак.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як за півгодини приготувати домашню піцу на тонкому тісті зі смачною начинкою.