Рецепт українського борщу потрапив на сторінки американського видання The New York Times. Поділилася ним пенсіонерка з села Борщів Житомирської області, в сім'ї якої традиційну українську страву готують по "фамільному" рецепту.
Ольга Габро в свої 77 років пригощає всіх в своєму будинку борщем "з секретом", приготованим за особливим рецептом своєї мами, який перейшов до неї від її мами. Саме цим секретом вона поділилася з американськими журналістами, яких доля занесла до неї в будинок.
Секрет страви полягає в тому, що інгредієнти для борщу готуються в різний час. Для приготування борщу пенсіонерка використовує буряк, моркву, квасолю, картоплю і м'ясо. Якщо ж немає м'яса, то вона кидає сало в зажарку з цибулею і томатом.
Пенсіонерка з Житомирщини готує борщ в двох каструлях. В одній нудиться м'ясо (яловичина, свинина або курка) з квасолею і картоплею. А в іншій - окремо варяться інші овочі. Після того, як все готово, вона змішує вміст двох каструль, і борщ готовий.
За словами жінки, багато жителів села Борщів зуміли вижити за часів голодомору завдяки цьому борщу і своїй винахідливості. Вони збирали різні їстівні рослини і варили борщ з чого Бог послав.
Раніше повідомлялося, що український борщ потрапив в ТОП-20 найкращих в світі супів по рейтингу CNN.