Today.ua

Рецепт пісного печива з яблуками без лактози і яєць

У період Великого посту хочеться урізноманітнити свій раціон чимось смачним і незвичайним. Це міф, що корисна їжа не може бути смачною. Вегетаріанські страви без м'яса, яєць і молока можна приготувати на будь-який смак. Всім тим, хто збирається дотримуватися посту і любить солодке, ми пропонуємо простий рецепт яблучного печива, яке можна в майбутньому готувати у будь-який час.

У рецепті цього печива немає борошна, молока і яєць. Воно повністю веганське і підійде людям з індивідуальною непереносимістю лактози. Як приготувати печиво для поста, розповіла кондитер і кулінарний експерт Ліза Глинська.

Рецепт пісного печива з яблук

Інгредієнти:

  1. Для початку очистіть яблука від шкірки і натріть на дрібній тертці.
  2. Змішайте натерті яблука з цукром і розтопленим кокосовим маслом.
  3. Змішайте борошно з розпушувачем і корицею.
  4. З'єднайте суху суміш з яблуками, перемішайте до однорідної маси.
  5. Викладіть тісто між двох листів пергаменту і розгладьте його качалкою в пласт товщиною в пару міліметрів.
  6. Покладіть тісто в пергаменті в морозильну камеру на півгодини-годину.
  7. Зніміть пергамент з замороженого тіста і наріжте його на квадрати, або іншу форму, якою ви хочете бачити ваше печиво.
  8. Випікайте печиво на пергаменті в розігрітій до 175°C духовці 15-18 хвилин.

Смачного!

Раніше медики назвали сім категорій людей, яким протипоказано дотримуватися посту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ