У період Великого посту хочеться урізноманітнити свій раціон чимось смачним і незвичайним. Це міф, що корисна їжа не може бути смачною. Вегетаріанські страви без м'яса, яєць і молока можна приготувати на будь-який смак. Всім тим, хто збирається дотримуватися посту і любить солодке, ми пропонуємо простий рецепт яблучного печива, яке можна в майбутньому готувати у будь-який час.
У рецепті цього печива немає борошна, молока і яєць. Воно повністю веганське і підійде людям з індивідуальною непереносимістю лактози. Як приготувати печиво для поста, розповіла кондитер і кулінарний експерт Ліза Глинська.
Рецепт пісного печива з яблук
Інгредієнти:
- 2 натертих яблука;
- 4 ст. л. кокосової олії;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 200 г борошна;
- 1,5 ст. л. з гіркою цукру;
- щіпка кориці.
- Для початку очистіть яблука від шкірки і натріть на дрібній тертці.
- Змішайте натерті яблука з цукром і розтопленим кокосовим маслом.
- Змішайте борошно з розпушувачем і корицею.
- З'єднайте суху суміш з яблуками, перемішайте до однорідної маси.
- Викладіть тісто між двох листів пергаменту і розгладьте його качалкою в пласт товщиною в пару міліметрів.
- Покладіть тісто в пергаменті в морозильну камеру на півгодини-годину.
- Зніміть пергамент з замороженого тіста і наріжте його на квадрати, або іншу форму, якою ви хочете бачити ваше печиво.
- Випікайте печиво на пергаменті в розігрітій до 175°C духовці 15-18 хвилин.
Смачного!
Раніше медики назвали сім категорій людей, яким протипоказано дотримуватися посту.